شاید تابه حال نام اجناس ارگانیک به گوش تون خورده س و این سؤال ذهن تون رو درگیر کرده که استفاده از این اجناس چه فرقی ایجاد می کنه، چه فوایدی داره و به راستی چرا راه تولید مواد غذایی تغییر کرده و از تولید ارگانیک فاصله گرفته؟

آب مایع حیاته و غذا مایه ی زندگی! آدما واسه زنده ماندن به خوراک نیاز دارن. با افزایش جمعیت دنیا، روشای کشاورزی صنعتی و تولید مصنوعی واسه افزایش تولید استفاده کرده شد؛ روشایی که با استفاده از افزودنیای شیمیایی و مصنوعی هزینه تولید غذا رو در اندازه انبوه کم کردن. این کاهش هزینه اما به قیمت تهدید سلامتی آدم در درازمدت تموم می شه! با دست کاری در طبیعت و بوم سازه (اکوسیستم) خودمون رو مسموم می کنیم و نسلای آینده رو به خطر میندازیم. مصرف بیشتر از حد مواد شیمیایی با آسیب خیلی زیادی که به اکوسیستم وارد کرده، مجبورمان می کنه در روشای تولید تجدید نظر کنیم. واسه همین توجه و علاقه به اجناس ارگانیک کم کم بیشتر شده.

این روزها پیوسته می خونیم و می شنوین فلان میوه فلان ماده رو داره، گوشت فلان کشور مسمومه، سبزیجات با آب فاضلاب آبیاری می شن و … گرچه همه این اخبار پایه و مبنای محکم و قابل اعتمادی ندارن اما اثر مواد شیمیایی و روشای تولید صنعتی بر سلامت میوه و خوراک و به دنبال اون سلامتی آدم حقیقتی ثابت شده. با انتخاب و مصرف اجناس طبیعی هم به سلامتی فردی و هم به سلامتی محیط زیست کمک می کنیم.

چه محصولی ارگانیکه؟

طبق تعریف سازمان غذاوداروی آمریکا محصول ارگانیک محصولیه که بی دخالت هرگونه ماده شیمیایی و روشای مصنوعی (مثل دست کاری ژنتیکی) تولید شه. نه تنها میوه و سبزیجات بلکه گوشت، عسل، لبنیات و دیگر خوراکیا می تونن به روش ارگانیک تولید شن. گیاهان خوراکی ارگانیک بی استفاده از مواد شیمیایی و آفت کشا تولید می شن. واسه مقابله با آفتا و حشرات مضر در پرورش گیاهان از روشای طبیعی استفاده می شه. تنها استفاده از کودهای طبیعی مجازه و از نگهدارنده واسه افزایش عمر محصول استفاده نمی شه.

گوشت و اجناس دامی ارگانیک از دامایی تولید می شن که در شرایط طبیعی و با عادتای طبیعی دام پرورش یافته ان. داما با خوراک ارگانیک، در مکانی تمیز و با امکان دسترسی به فضای باز پرورش پیدا می کنن و به اونا هورمون و آنتی بیوتیک داده نمی شه.

فواید جورواجور اجناس ارگانیک

مطلب مشابه :  آشنایی با فرهنگ ژاپن؛ ۱۲ کاری که هیچوقت نباید در کشور ژاپن بکنین

کاهش احتمال بروز مریضیا

در بین انواع عوامل مریضی زا مثل آلودگی هوا و پارازیتا دست کم چیزی که می خوریم به جای اینکه گوشت تن مون بشه بلای جونمون نمی شه! مهم ترین فرق اجناس ارگانیک با اجناس عادی استفاده نکردن از مواد شیمیایی در پرورش و تولیده؛ موادی که در درازمدت باعث بروز مریضیای جورواجور می شن.

حفظ سلامت فردی

حتما پیش اومده که میوه ای خوش رنگ ولعاب رو گاز زدین و بی درنگ پشیمون شدین! این میوه های خوش بروروی بی مزه، که نتیجه تولید صنعتی هستن معمولا حجم زیادی از ارزش غذایی شون رو طی تولید از دست میدن. اجناس ارگانیک به دلیل اینکه خالی از مواد شیمیایی هستن و در شرایط طبیعی تهیه می شن ویژگیای زیر رو دارن:

  • تازه هستن و معمولا مزه ی طبیعی تر و دلنشین تری دارن.
  • معمولا ارزش غذایی بیشتری دارن چون ویتامینا و مواد معدنی شون در واکنش با ترکیبات شیمیایی از بین نمی ره.
  • اثر و جذب آنتی اکسیدان موجود در اونا بیشتره که در کاهش احتمال بروز مریضیایی مثل سرطان، مشکلات قلبی عروقی و ضعف بینایی مؤثره.
  • اجناس شون به دلیل پرورش داما در محیط طبیعی و با گیاهان ارگانیک، دارای مقادیر بیشتری اسید چرب CLAه که به ویژه واسه سلامتی عروق قلب مفیده.
  • با حذف انواع آنتی بیوتیک و هورمون که به طور غیرمستقیم باعث مقاوم شدن بدن در برابر اونا می شن از تضعیف سیستم ایمنی بدن در درازمدت جلوگیری می کنه.

حفظ سلامت زمین

این اجناس دوست دار محیط زیست هستن و روش تهیه ی این اجناس باعث کاهش آلودگی، کاهش فرسایش خاک، حفظ آب و منابع دیگر می شه. از طرفی آفت کشایی که به گیاهان و حیوانات مختلف آسیب می رسانند هم در تولید این اجناس استفاده نمی شن. به دلیل اینکه اجناس طبیعی معمولا در مغازه های و بازارهای محلی عرضه می شن، آلودگیای به دلیل حمل ونقل کاهش پیدا می کنه.

حفظ سلامت جامعه

روش تولید ارگانیک واسه دست اندرکاران تولید سودمنده. تماس درازمدت افراد با انواع آفت کش و مواد شیمیایی، آثار منفی زیادی بر سلامتی این افراد می ذاره که ممکنه احتمال دچار شدن به مریضیایی مثل سرطان رو افزایش بده. حتی ممکنه مواد به جا مونده به خونه منتقل شه و اعضای خونواده رو هم تحت اثر بذاره! مهم تر از همه اینکه جلوگیری از دست کاریای ژنتیکی و استفاده از مواد شیمیایی طبق حفظ سلامت فردی و سلامت زمین، واسه باقی موندن نسلای آینده کمک زیادی می کنن.

مطلب مشابه :  شاخص های کلیدی عملکرد

تقویت اقتصاد محلی

اجناس ارگانیک به شکل محلی تولید و عرضه می شه. پس با خرید و مصرف این اجناس از تولیدکنندگان محلی حمایت می کنیم که آثار اقتصادی و اجتماعی مثبت زیادی داره.

چه جوری اجناس ارگانیک رو بشناسیم؟

این روزها از نام «ارگانیک» سوءاستفادهای زیادی می شه. در دسته اجناس طبیعی و سالم اجناس مختلفی با شرایط مختلفی تولید و عرضه می شن که به همه ارگانیک نیستن و درعین حال به همه صنعتی هم نیستن. این اجناس معمولا در طبقهای جورواجور مثل اجناس سالم، طبیعی و ارگانیک عرضه می شن. فقط کالاهایی به عنوان ارگانیک شناخته می شن که مراحل بازرسی و نظارت رو از طرف سازمانای مربوطه گذرانده و گواهی ارگانیک دریافت کرده باشن.

هنگام خرید اجناس ارگانیک، برچسب ارگانیک روی محصول رو بررسی کنین و چون امکان چاپ تقلبی این برچسبا هست از مغازهایی که گواهی نامه ی ارگانیک دارن خرید کنین، می تونین واسه شناسایی مغازه های معتبر به سایت انجمن ارگانیک ایران مراجعه کنین. خوبه بدونین طبق اعلام انجمن ارگانیگ اجناس واقعی ارگانیک در گران ترین حالت فقط ۳۰درصد بیشتر از انواع غیرارگانیک قیمت دارن.

ممکنه اون دسته از کالاهایی که مد نظرتونه به شکل ارگانیک پیدا نشن اما به کمه کم رساندن مضرات هم یه جور منفعت حساب می شه. مثلا شاید شما به مرغ ارگانیک دسترسی نداشته باشین اما کمه کم می تونین مرغایی رو استفاده کنین که که در پرورش شون از آنتی بیوتیکا استفاده نشده.

سخن آخر

گرچه جمعیت زیاد دنیا، دلیل روی آوردن به روشای تولید صنعتی و مصنوعی بوده اما اگه به همین روش ادامه بدیم، آب و خاکی رو که منبع اصلی تولید غذایمونه نابود می کنیم! تولید اجناس به شکل ی ارگانیک به حفظ آب و خاک، انواع گونه های جانوری و بازگرداندن تعادل به طبیعت کمک می کنه. زمین فقط واسه ما نیس؛ فرزندان ما و فرزندان اونا هم از اون سهم دارن. با پرورش و مصرف اجناس ارگانیک نقش مهمی در حمایت از زمین داریم.

شاید جانشین کردن اجناس ارگانیک به طور کامل ممکن نباشه؛ به هرحال همه میوه ها و سبزیجات چهارفصل نیستن و هر منطقه ای امکان پرورش همه نوع گیاه و دام رو نداره. اما واسه سلامتی خودتون، جامعه و زمین، این گزینه رو هم در فهرست اولویتای زندگی تون بذارین.

دسته بندی : آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید